TENISKI TERENI KOŠEVO

Besplatna ljetna škola tenisa za mališane

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, tokom juna i jula organizovana je besplatna ljetna škola tenisa.

Ljetna škola tenisa namijenjena je učenicima od prvog do devetog razreda sa područja općine Centar. Prijave se vrše putem e-mail adrese sport@csrsa.ba sa naznakom "prijava za školu tenisa“, a slobodna mjesta se brzo popunjavaju.

Cilj projekta je da mališani vrijeme raspusta provedu aktivno baveći se sportom, usvoje osnove tenisa i druže se sa svojim vršnjacima na teniskim terenima Koševo.

Projektom se želi animirati što veći broj djece te uticati na kontrolisan razvoj i poboljšanje antropomotoričkih i funkcionalnih sposobnosti. Djeci je potrebno obezbijediti uslove kako bi ljetni raspust proveli na sadržajan način, a uključivanje u sport od najranijih dana utiče na pravilno razvijanje psihomotornih sposobnosti.

Prijavljeni polaznici škole tenisa podijeljeni su u grupe prema uzrastu i imaju  treninge trajanju od jedan sat. Besplatna ljetna škola tenisa se održava svaki radni dan u terminima od 8 do 12 sati.

20.06.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“
20.06.2024.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato crveno upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
20.06.2024.
JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“
Jedinstvena radionica i predavanje o mangama
Više vijesti