BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE

Večeras počinje projekat „Fitness ljeto“

Općina Centar i Aerobic studio LNo1 u periodu od 4. jula na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ na Koševu realizuju projekat pod nazivom „Fitness ljeto“ u trajanju od dva i po mjeseca.
Večeras počinje projekat „Fitness ljeto“

Organizator projekta Aerobic studio LNo1 već petu godinu za redom uz finansijsku podršku Općine Centar, radi na promociji zdravog načina života, a cilj projekta je  potaknuti što više ljudi da uz podršku profesionalaca uživaju u fitnessu.

Projekat podrazumijeva besplatno vježbanje za sve građane tri puta sedmično i to utorkom od 20 sati, te četvrtkom i nedjeljom sa početkom u 19 sati.

  Fitness je pojam za sve što nas čini „fit“. Označava stanje dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja, dobre tjelesne kondicije nastale kao rezultat redovitog tjelesnog vježbanja i pravilne prehrane.

Uz redovnu fizičku aktivnost čovjek se psihički i mentalno oslobađa stresa i loših misli i na taj način čuva svoje psihičko i mentalno zdravlje.

-Vježba je pravi put do zdravlja i neophodna je u svakodnevnom životu svakog čovjeka. Ovaj projekat je idealna prilika za one koji su možda tražili izgovore da ne idu na vježbanje, da se uključe u masovno vježbanje i u jedan od najpopularnijih fitness oblika vježbanja, a to su grupni fitness programi. Zdravlje nam je najvažnije, ali moramo naučiti kako ga održavati i njegovati kroz pravilan način vježbanja, ishrane, odmora i opuštanja od svakodnevnog stresa. Upravo je to osnovni cilj ovog projekta koji će trajati skoro tri mjeseca. Treninge će voditi iskusni instruktori koji imaju dugogodišnje iskustvo i biće zastupljeno puno različitih fitness programa, kao što su klasični aerobik, zumba programi, pilates, a sve će to biti na raspolaganju svim našim građanima, pojasnila je fitness instruktorica Lejla Šebić.

Početak projekta je zakazan je za večeras u 20 sati, stoga pozivamo sve zainteresirane građane da budu dio dobre zabave, te potpuno besplatno učine nešto korisno za svoje zdravlje.