NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO LOKALITET

Završeni radovi na sanaciji putne komunikacije na Gornjoj Slatini

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na sanaciji putne komunikacije koja povezuje Gornju Slatinu (Mjesna zajednica „Betanija“) i Kobilju Glavu.

Radove je obišao načelnik Općine Centar Srđan Mandić izrazivši zadovoljstvo zbog okonačanja radova na zadovoljstvo stanovnika Mjesne zajednice „Betanija“.

-Raduje nas da je završena realizacija ovog projekta. Opština Centar svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture u ovoj godini  planirano je ukupno 7.372.000 maraka, kazao je Mandić.  

Vrijednost radova iznosila je 200.698 KM, a finansijska sredstva su obezbijeđena u budžetu Općine Centar za ovu godinu. Za nadzor projekta bila je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo. 

Na ovoj dionici, dužine od gotovo 560 metara, prvobitno je urađeno mašinsko uklanjanje starog oštećenog asfalta, te postavljanje tampona i betonskih ivičnjaka. Prije postavljanja dva nova sloja asfalta urađena je nivelacija postojećih šahtova i šibera. Na kraju projekta će biti urađeno ocrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije.

Stanovnici koje smo zatekli na licu mjesta izrazili su zadovoljstvo što je udovoljeno njihovim višegodišnjim zahtjevima.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti