IZDVOJENO 30.000 MARAKA

Općina Centar i ove godine podržala muzički festival „Live Stage“

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić potpisao je ugovor sa direktorom Kantonalnog javnog preduzeća Centar Skenderija Damirom Petrinićem na osnovu kojeg Općina Centar iz budžeta za 2023. godinu izdvaja sredstva u iznosu od 30.000 KM za potrebe održavanja festivala „Live Stage“.

Organizator ovog muzičkog festivala je producentska agencija Stage Production d.o.o., a projekt su podržali brojni sponzori i partneri među kojima i Općina Centar.

Festival će biti održan od 27. do 29. jula na platou Centra Skenderija a nastupit će 17 izvođača.

Četvrto izdanje Live Stage Festivala će otvoriti, u četvrtak 27. jula, kultna bh grupa Divlje jagode. Istu večer nastupit će zagrebačka grupa Jurica Pađen & Aerodrom, te sarajevske grupe Zabranjeno pušenje i Zračka kontrola. Nastupi počinju od 21 sat.

U petak, 28. jula, nastupat će Van Gogh, Neno Belan, Emir & Frozen camels, Bruhuuhu, Radno vrijeme, dok će gosti večeri biti pobjednički bend italijanskog „Prato“ festivala. Drugu noć festivala nastupi bendova počinju od 20 sati.

Posljednju noć festivala, u subotu 29. jula, publiku će zabavljati Električki orgazam, S.A.R.S., Negativ, No color, Nervni slom, Metalni radnici i Nindže iz haustora.

-Raduje nas da imamo priliku finansijski podržati ovaj festival, ali svakako podržati i rad KJP Centar Skenderija. Ponosni smo što se ova dobra priča održava na području naše lokalne zajednice koja prepoznaje dobre ideje, kazao je Mandić.

Direktor Petrinić izrazio je duboku zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću na nesebičnoj podršci i pomoći u radu Centru Skenderija.