NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA

Općina finansirala rekonstrukciju fiskulturne sale

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je danas prostorije Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu gdje su ih ugostili dekan Ifet Mahmutović i saradnici.

Povod posjete, između ostalog, bio je i obilazak obnovljene fiskulturne sale u ovoj visokoškolskoj ustanovi za čiju rekonstrukciju je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 30.000 KM.

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

Načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo zbog okončanja radova na rekonstrukciji fiskulturne sale.

-U obavljanju posla načelnika za mene su najdraži momenti kada imamo mogućnost da pomognemo obrazovnom sistemu. Stalno ponavljam da je investiranje u obrazovni proces najbolja investicija. Sa zadovoljstvom se odazovemo na svaki poziv obrazovnih ustanova za pomoć i podršku iako to nije naša direktna nadležnost. Općina Centar će i u budućem periodu biti uz vas, jer zajedno našim mladima moramo obezbijediti adekvatne uslove za obrazovanje, poručio je Mandić.

-Želim u ime fakulteta i svoje lično ime izraziti duboku zahvalnost načelniku Srđanu Mandiću i Općini Centar za sve ono što rade za fakultet. Obnova fiskulturne sale ima veliku društvenu korist, kako za nastavu tako i za naučno-istraživački rad. Otvoreni smo za saradnju sa Općinom Centar za realizaciju zajedničkih ideja i projekata. Hvala i našoj kolegici Marijani Podrug-Arapović koja mnogo toga čini za ovaj fakultet, kazao je dekan Mahmutović.

Dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Marijana Podrug-Arapović također se zahvalila na vrijednoj donaciji naglasivši da će rekonstrukcija sale značajno popraviti kvalitet nastavnog procesa i omogućiti lakše provođenje radnih sati i studentima ali i nastavnom osoblju.

Nakon potpisivanja ugovora predstavnici Općine i Fakulteta obišli su prostorije i sale fakulteta u kojima se svakodnevno provode nastavne i naučno-istraživačke aktivnosti.