VELIKA AKCIJA ČIŠĆENJA STADIONA

Evropa se vraća na Koševo

U organizaciji Općine Centar i Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ organizirana je dvodnevna akcija čišćenja stadiona „Asim Ferhatović Hase“ a pred revanš susret prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Torpeda iz Kutaisija koji se igra u četvrtak, 20. jula sa početkom u 21 sat.

U akciji čišćenja i pranja stadiona uoči revanš susreta učestvuju pripadnici civilne zaštite Općine Centar, radnici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, KJKP „Rad“, te pripadnici DVD Bjelave.

Načelnik Srđan Mandić obišao je danas stadion i poručio da će Opština Centar učiniti maksimalne napore kako više nikada Fudbalski klub Sarajevo evropske utakmice ne bi morao igrati bilo gdje osim na Koševu. 

-Izuzetno smo sretni i ponosni što se Evropa vraća na Koševo. Opština Centar i dalje ostaje partner FK Sarajevo, i učinit ćemo sve da Klub u budućnosti sve evropske utakmice igra na stadionu „Asim Ferhatović Hase“. U proteklom periodu, imajući u vidu prije svega opšti društveni interes i činjenicu da se projektom modernizacije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“ stvaraju preduslovi za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativnih utakmica, Opština Centar je pristupila sufinansiranju projekta rekonstrukcije travnjaka na Koševu i obezbijedila 549.197 za tu namjenu. Pored navedenih sredstava dodatno je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 79.852 KM za priključenje sistema grijanja travnatog terena stadiona na niskonaponsku distributivnu mrežu, a što je predstavljalo uslov za rad grijača i dodatne opreme. Također, u ovoj godini izdvojeno je 350.000 maraka za Omladinski pogon Fudbalskog kluba Sarajevo, te 100.000 maraka za troškove odigravanja utakmica kao pomoć Klubu. Važno je da i Opština i Klub ispunavaju ugovorne obaveze, jer zajedno možemo napraviti velike iskorake u modernizaciji Koševa, kazao je Mandić. 

Načelnik Mandić je sa direktorom Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Mirzom Muzurović“ obišao i radove na sanaciji svlačionica te ostalih prostorija u kompleksu stadiona „Asim Ferhatović Hase“.