NJEMAČKA AMBASADA PODRŽALA UDRUŽENJE „COLIBRI“

Načelnik Mandić potpisao ugovor o dodjeli sredstava

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i njemački ambasador dr. Thomas Fitschen potpisali su ugovor za dodatno opremanje novootvorenih prostorija Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju u Ulici Ćemaluša broj 3.

Prostorije je Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, ustupila na korištenje Općina Centar koja je i finansijski podržala samu rekonstrukciju prostora sa 25.000 maraka.

 

-Mi smo dosta toga kao lokalna zajednica uradili da bi ovaj Centar počeo sa radom i da bi prešao u nove prostorije. Zajedničkim snagama javnih institucija, nevladinih organizacija, privrednika i pojedinaca uspjeli smo da otvorimo prostorije Centra. Ovim putem se želim zahvaliti Njemačkoj ambasadi na spremnost i senzibilitetu koju pokazuju prema našim sugrađanima. Moram naglasiti sam sam izrazito ponosan na rad i uspjeh Centra i Udruženja „Colibri“.  Ovo je ono što vrijedi i ono zbog čega postojimo. Mene su Colibri naučili šta je ljubav, šta je razumijevanje, tolerancija, zajedništvo, kazao je načelnik Mandić.

 

Potpisanim ugovorom obezbijeđena su sredstva za nabavku nedostajućih unutrašnjih vrata i zavjesa za prostorije u prizemlju kako bi djeca mogla neometano boraviti u njima. 

 

-Drago mi je da Njemačka ambasada zajedno sa Općinom Centar može podržati udruženje Colibri. Rad udruženja sa djecom sa poteškoćama u razvoju popunjava prazninu u brizi i skrbi, a Njemačka ambasada rado daje svoj doprinos  kako bi poboljšali okruženje za njih i njihove porodice, rekao je ambasador dr. Fitschen prilikom potpisivanja ugovora.

 

Predsjednica udruženje „Colibri“ Aida Hrnjić zahvalila se Njemačkoj ambasadi na podršci koju godinama pokazuju prema Bosni i Hercegovini, a posebno prema djeci kojima je potrebna pomoć u savladavanju svakodnevnih aktivnosti.

 

-Općina Centar finansira naš rad, i neizmjerno smo zahvalni na tome i načelniku Srđanu Mandiću i Općinskom vijeću. Želimo naše mališane uključiti u što više raznovrsnih aktivnosti, a trenutno uživamo u ljetnim radionicama funkcionalnih znanja, u učenju kroz zabavu i igru, istakla je Hrnjić.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu u sport Lejla Dizdarević.

07.05.2024.
U OKVIRU DANA OPĆINE CENTAR
Obilježavanje Dana Odreda „Soukbunar“
07.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Na scenu u Jelićevoj 1 dolazi predstava Državni lopov
07.05.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Kulturna dešavanja u mjesecu maju
Više vijesti