UKUPNO IZDVOJENO 40.000 KM

Općina Centar nastavlja pomagati održivi povratak

Općinski načelnik Srđan Mandić jučer je potpisao ugovore sa dobitnicima novčanih sredstava iz Programa održivog povratka za pojedince povratnike u prijeratno mjesto življenja.

U budžetu za 2023. godinu Općina Centar Sarajevo je izdvojila finansijska sredstva za Program održivog povratka koja se dodjeljuju općinama, vjerskim institucijama i pojedincima za sufinansiranje rješavanja infrastrukturnih problema povratnika i obnovu vjerskih objekata, te pojedincima povratnicima za sanaciju stambenih jedinica, pomoćnih objekata ili nabavku opreme i materijala za poljoprivredu.

Općinski načelnik jučer je potpisao ugovore sa četiri povratničke porodice u ukupnom iznosu od 21.900 KM.

- Svaka lokalna zajednica ima obavezu da pomaže povratak naših građana na svoja ognjišta. Opština Centar to radi dugi niz godina, a mi ćemo tu praksu nastaviti i u narednom periodu, rekao je načelnik Mandić.

Raspodjela ovih sredstva vrši se na osnovu javnog poziva za dodjelu sredstava iz Programa održivog povratka za pojedince povratnike u prijeratno mjesto življenja koji je Općina Centar Sarajevo objavila 10. aprila 2023. godine.

Da podsjetimo, ranije ovog mjeseca povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici, delegacija Općine Centar zajedno sa načelnikom Srđanom Mandićem, posjetila je Srebrenicu, te je u okviru ove posjete načelnik potpisao ugovore sa četiri porodice sa područja Srebrenice o dodjeli finansijskih sredstava u svrhu podrške održivom povratku, u ukupnom iznosu od 18.100 KM.

Jučerašnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar Amra Hašimbegović-Vučković.

07.05.2024.
DELEGACIJA OPĆINE PRISUSTVOVALA POLAGANJU CVIJEĆA
Obilježen Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva
Više vijesti