„JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI“

Mjesna zajednica "Crni Vrh-Gorica" pod video nadzorom

Načelnik Srđan Mandić potpisao je ugovor sa ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admirom Katicom o dodjeli opreme za video nadzor područja Mjesne zajednice "Crni Vrh-Gorica".

U cilju jačanja i unapređenja kvaliteta života građana općine Centar Sarajevo, ova lokalna zajednica učestvuje u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansiraju vlada Švicarske i Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP). U skladu sa navedenim, MZ "Crni Vrh-Gorica" i građani MZ "Crni Vrh-Gorica" su na održanom forumu građana delegirali projekat "Nabavka i ugradnja  video nadzora na području mjesne zajednice". 

-Zahvaljujem se predsjedniku savjeta Mjesne zajednice "Crni Vrh-Gorica" gospodinu Mithadu Kazazu našim građanima i čestitam im na uspješnoj inicijativi. Mi imamo izuzetnu saradnju sa Policijskom upravom Centar, tako da je i ovim projektom naša saradnja postala još jača. U narednom periodu ćemo se truditi da područje cijele općine Centar pokrijemo sa video nadzorom, poručio je načelnik Mandić.

-Ovakva inicijativa građana i mjesne zajednice da se na ovaj način bori za bolje i sigurnije naselje je vrlo pozitivna. Drago mi je  da je MUP Kantona Sarajevo uključen od prvog trenutka, jer je važno da sva ova oprema koja će nam služiti bude u skladu sa načelima MUP-a KS i bit će nam zadovoljstvo da preuzmemo ovu vrijednu opremu, kazao je ministar Katica.

 Mjesna zajednica "Crni Vrh-Gorica" je u saradnju sa MUP-om KS Sektorom za video nadzor obišla mjesnu zajednicu, odredila najprihvatljivije lokacije za postavljanje opreme i predložila koja je to vrsta opreme koju je moguće nadograditi u sistem MUP-a KS.

Nakon što je Općina Centar provela sve potrebne procedure javne nabavke, te uz pribavljene potrebne saglasnosti, instalirana je oprema na stubove javne rasvjete koju je Općina Centar dala na korištenje MUP KS. Vrijednost postavljene opreme iznosi  36.270,00 KM.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnik načelnika za lokalno ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Općine Centar Haris Sijarić, sekretar MZ "Crni Vrh-Gorica" Kičević Aida i predsjednik Savjeta MZ "Crni Vrh-Gorica" Kazaz Midhat.

07.05.2024.
DELEGACIJA OPĆINE PRISUSTVOVALA POLAGANJU CVIJEĆA
Obilježen Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva
Više vijesti