MANIFESTACIJA „FESTIVAL U CENTRU“

I danas upriličeno druženje načelnika Mandića sa stanovnicima Centra

U okviru manifestacije „Festival u Centru“, a koja se već treću godinu zaredom održava u Radićevoj ulici tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, i danas je upriličeno druženje stanovnika ove lokalne zajednice sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem.

Budući da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela Odluku kojom se 16. august 2023. godine proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine, druženje načelnika Mandića sa građanima koje je bilo planirano za sutra neće se održati. 

Cilj neformalnog druženja načelnika i građana je razmjena mišljenja, iskustava, ideja, ali i davanje prijedloga i sugestija na poboljšanje rada, ali primjedbi na rad lokalne zajednice.

Načelnik Mandić još jednom je istakao važnost dijaloga sa građanima kao bitnog aspekta demokratskog društva. 

-Dijalog omogućava našim sugrađanima da izraze svoje stavove, zabrinutosti i predlože ideje, dok istovremeno omogućava lokalnim vlastima da bolje razumiju potrebe i prioritete građana. Posebno sam sretan što mnogobrojni sugrađani svih generacija uživaju u bogatom sadržaju koji je pripremljen u okviru manifestacije „Festival u Centru“. Zbog proglašenja Dana žalosti program manifestacije „Festival u Centru“ će sutra biti prilagođen radi izražavanja saučešća i suosjećanja sa porodicama žrtava stravičnih ubistava u Gradačcu, koja su se desila 11. augusta 2023. godine.