SLUŽBA ZA BORAČKO-INVALIDSKU I SOCIJALNU ZAŠTITU

Poziv korisnicima dječijeg dodatka i dodatka na djecu

Poziv korisnicima prava na dodatak na djecu i prava na dječiji dodatak za vrijeme redovnog studiranja koji su navedena prava ostvarili u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom Kantona Sarajevo.
Poziv korisnicima dječijeg dodatka i dodatka na djecu

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar Sarajevo poziva:

-KORISNIKE PRAVA NA DODATAK NA DJECU (radi lakšeg snalaženja radi se o korisnicima koji su ostvarili pravo u iznosima od 57,75 KM; 78,75 KM ili 86,63 KM mjesečno po djetetu) da za punoljetnu djecu i djecu koja će postati punoljetna u školskoj 2023/2024 godini u periodu od 1. septembra do 31. oktobra tekuće godine dostave uvjerenje o redovnom školovanju za školsku 2023/2024. godinu.

 Također se pozivaju korisnici dodatka na djecu da u roku od 15 dana od dana nastale promjene odnosno saznanja o nastaloj promjeni obavijeste nadležnu službu o svakoj promjeni koja bi mogla uticati na gubitak, obim i visinu stečenog prava. Naprijed navedeno se odnosi na stupanje u brak djeteta, sticanje potomstva djeteta, prestanak školovanja punoljetnog djeteta, promjena prebivališta porodice ili nekog od članova porodičnog domaćinstva, povećanje/utvrđivanje ili umanjenje procenta invalidnosti članova domaćinstva, priznanje očinstva ukoliko je dijete bilo nepriznato i slične okolnosti.

-KORISNIKE PRAVA NA DJEČIJI DODATAK ZA VRIJEME REDOVNOG STUDIRANJA

Dijete koje je ostvarilo pravo na dječiji dodatak za vrijeme redovnog studiranja dužno je da u periodu od 1. septembra do 31. oktobra tekuće godine nadležnoj službi dostavi dokaze o ispunjavanju uvjeta za ostvarivanje prava na dječiji dodatak za vrijeme redovnog studiranja.

Ukoliko dijete ne dostavi dokaze u propisanom roku, priznato pravo na dječiji dodatak za vrijeme redovnog studiranja prestaje sa 30. septembrom tekuće godine.

Obrazac za obnovu ostvarenog prava na dječiji dodatak za vrijeme redovnog studiranja biti će dostupan na info-pultu i web stranici Općine Centar Sarajevo.

11.05.2024.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR
Održan 12. tradicionalni turnir u streljaštvu
10.05.2024.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 100.000 KM
Općina Centar nastavlja finansijski pomagati Udruženje „Colibri“
10.05.2024.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR I MZ „DŽIDŽIKOVAC-KOŠEVO I“
Održan čas historije učenicima nižih razreda o značaju 2. maja
Više vijesti