NASELJE CIGLANE POPRIMA NOVI IZGLED

U toku radovi na sanaciji dijela Merhemića trga

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Sarom Arslanagić obišao je danas naselje Ciglane gdje se izvode radovi na sanaciji dijela šetnice Merhemića trga – I faza.

-Naša namjera je uređivati pješačke zone na način da ljude zadržimo na tom prostoru, da im ponudimo mjesto za odmor u ugodnom ambijentu. Merhemića trg već poprima potpuno novi izgled što me posebno raduje, kazao je načelnik Mandić.

Radovi koje izvodi građevinska firma „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo odvijaju se u skladu sa planiranom dinamikom. Projekat sanacije u potpunosti finansira Općina Centar u iznosu od 575.372 KM.

U prvoj fazi projekta uklonjene su betonske žardinjere, kante za otpatke, betonske klupe, zatim dotrajale ploče i ivičnjaci. U okviru zemljanih radova izvršeno je nasipanje novog tamponskog sloja i iskop zemlje za polaganje cijevi odvodne oborinske kanalizacije. Projektom je predviđeno postavljanje 2.600 metara kvadratnih novih betonskih ploča, kao i ugradnja novih betonskih parkovskih ivičnjaka. U završnoj fazi realizacije ovog projekta biće ugrađene nove klupe, postavljene kante za otpatke, kao i osam nosača za parkiranje bicikla. 

Da podsjetimo, osim izvođenja radova na sanaciji dijela šetnice Merhemića trga, u toku je i rekonstrukcija fontane za šta je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 39.203 KM.

06.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
06.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Besplatan koncert Mravko Travko za najmlađe u Centru kulture i mladih
Više vijesti