ULICA MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA

Izgrađeno još jedno stepenište u Centru

Radnici građevinske firme „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko okončali su radove na izgradnji novog stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića 35, 37 i 39 što će omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ovog dijela Mjesne zajednice „Koševsko brdo“.

Projekat izgradnje novog stepeništa u cijelosti je finansira Općina Centar u iznosu od 83.796 KM.

Porušeno je staro i dotrajalo stepenište koje je predstavljalo opasnost za prolaznike i otežavalo kretanje pješacima. Izgrađeno je novo stepenište na koje su postavljeni betonski blokovi koji su otporni na habanje, manje klizavi, a u zimskom periodu otporni na smrzavanje i posipanje soli. Također, duž stepeništa je postavljena rukohvatna ograda. Preostalo je još samo humusiranje podloge pored kanalica za odvodnju površinskih voda. 

Realizacija ovog projekta planirana je budžetom za ovu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

Rebalansom budžeta Općine Centar za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.