IZDVOJENO 10.000 KM

Općina Centar nastavlja podržavati „Mali MESS“

Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 maraka za podršku organizaciji programa „Mali MESS“.

U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Srđan Mandić, a u ime Javne ustanove „Internacionalni teatarski festival MESS“ direktor Nihad Kreševljaković.

 

Donirana sredstva će biti iskorištena za realizaciju projekta „Mali MESS“. Javna ustanova „Internacionalni teatarski festival MESS“ od 2007. godine u okviru svog programa organizira poseban dječiji program pod nazivom „Mali MESS“. Navedeni projekat je kroz dosadašnju praksu pokazao veliko interesovanje djece i roditelja, zbog čega Festival ulaže najviše napora, a sve u cilju što veće popularizacije teatarske umjetnosti nastojeći time djeci približiti kvalitetan obrazovni i kulturni sadržaj. 

 

-Prošle godine smo također podržali ovaj program namijenjen najmlađima i kada smo vidjeli kolika je zainteresiranost naših najmlađih i njihovih roditelja za pozorište odlučili smo ove godine povećati grant. Opština Centar snažno podržava organizaciju kulturnih manifestacija, a takva praksa će biti nastavljena i u budućnosti, kazao je Mandić.

 

Direktor Kreševljaković se zahvalio načelniku Mandiću naglasivši značaj saradnje između Općine Centar i institucije kulture kakav je  JU „Internacionalni teatarski festival MESS“. 

 

Današnjem potpisivanju ugovora u ime Općine Centar također su prisustvovale Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport te Nafa Kadić.