OLAKŠATI PRISTUP DOMOVIMA

Započeli radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Višnjik

Započela je realizacija još jednog projekta koji ima za cilj omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ove lokalne zajednice.

Riječ je projektu sanacije pristupne staze i stepeništa u Ulici Višnjik 50 koji je planiran budžetom na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

Radove izvode radnici građevinske „Re-Inženjering“ d.o.o. a projekat sanacije u cijelosti finansira Općina Centar u iznosu od 30.992 KM.

Kako je predviđeno projektom prvobitno se izvode radovi na rušenju betonske ploče, zatim ručni iskop zemlje nakon čega će uslijediti nasipanje i nabijanje tampona. Nakon odvoza otpada uslijedit će betoniranje dijelova staze, te ugradnja armature u betonsku ploču. Također, planirano je postavljanje betonskih blokova koji su otporni na habanje, manje klizavi, a u zimskom periodu otporni na smrzavanje i posipanje soli. Duž stepeništa će biti postavljena rukohvatna ograda.

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti