OPĆINA OBEZBIJEDILA 276.163 KM

Asfaltirana Ulica Kromolj

Radnici građevinske firme „Grakop“ tokom jučerašnjeg dana završili su asfaltiranje dijela Ulice Kromolj i to do spoja sa Ulicom Armije RBiH.

Na ovoj dionici, dužine od gotovo 700 metara, prvobitno je urađeno mašinsko uklanjanje starog oštećenog asfalta. U nastavku radova postavljena je nova tamponska podloga, betonski ivičnjaci, te je izvršena drenaža. Nakon toga kompletna ulica je asfaltirana. U nastavku će biti urađeno ocrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije. 

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjeru iz budžeta izdvojila 276.163 KM. Radove izvodi građevinska firma „Grakop“ koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač radova.  Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Da podsjetimo, u toku su i radovi na rekonstrukciji raskrsnice i dijelova ulica Patriotske lige, Slatina i Kromolj za šta je iz budžeta Općine izdvojeno 348.112 KM. 

Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture prema usvojenim planovima planirano je ukupno 7.372.000 maraka.

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti