OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU NAGRADA

Općina će nagraditi vrhunske rezultate sportskih udruženja sa Centra

Općina Centar objavila je javni poziv za dodjelu nagrada sportskim udruženjima sa područja općine Centar za ostvarene vrhunske sportske rezultate u prethodnoj takmičarskoj sezoni, za pojedinačne i ekipne rezultate, a za ovu namjenu obezbijeđeno je 50.000 KM.
Općina će nagraditi vrhunske rezultate sportskih udruženja sa Centra

 

Objavljeni javni poziv predstavlja novinu kada je u pitanju podrška sportskim udruženjima koji na najbolji način predstavljaju lokalnu zajednicu na sportskim takmičenjima.

Pravo na dodjelu nagrada mogu ostvariti sportski klubovi, sportska društva, sportski klubovi osoba sa invaliditetom i sportska društva osoba sa invaliditetom, a koji imaju sjedište u općini Centar Sarajevo najmanje tri godine.

Novčana sredstva za nagrađivanje sportskih udruženja sa područja općine Centar za postignute vrhunske sportske rezultate, dodijelit će se za rezultat ostvaren u prethodnoj takmičarskoj sezoni, za pojedinačne i ekipne rezultate;

- za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na Državnom takmičenju;

- za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na Regionalnom/Međunarodnom takmičenju u kom učestvuje šest i više ekipa iz četiri i više država, uz dostavu Biltena takmičenja;

- za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto na Mediteranskim igrama;

- za osvojena mjesta od prvog do osmog na Evropskom takmičenju;

- za osvojena mjesta od prvog do osmog na Svjetskom takmičenju;

- za osvojena mjesta od prvog do osmog na EYOF-u i Olimpijskim igrama.

Javni poziv je objavljen na općinskoj web stranici: https://bit.ly/3RgpQB2 i ostaje otvoren do kraja tekuće godine, odnosno do utroška planiranih sredstava za ovu namjenu.

Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom  podnosi se Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport – Odsjek za kulturu i sport elektronskim putem, preporučeno putem pošte ili putem protokola Općine Centar Sarajevo, ulica Mis Irbina br. 1.

Dodatne informacije svi zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj telefona 033/562-384 ili slanjem upita putem email-a sport@centar.ba

 

29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
29.04.2024.
PRIMJER DOBRE SARADNJE OPĆINE I GRAĐANA
Okončana velika akcija čišćenja
Više vijesti