PODRUČJE MJESNE ZAJEDNICE „PARK-VIŠNJIK“

U toku izgradnja još jednog dječijeg igrališta

Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo izvode radove na izgradnji još jednog dječijeg igrališta na području Centra, i to u Ulici Bolnička na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“.

Radove zajednički finansiraju Općina Centar sa 68.916,95 KM i UNDP sa 21.600 KM.

Kako je predviđeno projektom, nakon demontaže oštećenog i dotrajalog mobilijara pristupilo se pripremi površine za postavljanje novog tamponskog i betonskog sloja, te gumene zaštitne podloge za sigurnu igru mališana.

Na gumenu zaštitnu podlogu bit će postavljen dječiji mobilijar koji ispunjava stroge evropske standarde za bezbrižnu igru najmlađih, kao i parkovski mobilijar, odnosno klupe i korpe za otpatke.

U okviru radova bit će izgrađena i zaštitna ograda oko igrališta zbog povećanja sigurnosti djece, te postavljena rasvjeta. 

Kako bi svojim građanima, a posebno mladima, stvorila što ugodniji ambijent življenja, Općina Centar ulaže značajna finansijska sredstva u izgradnju, obnovu i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta.

Realizacija ovog projekta kandidirana je na forumu građana koji je održan u prostorijama Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ (Čekaluša 69), a u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ finansiraju Vlada Švicarske i Švedska a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP). 

29.11.2023.
VETERINARSKA STANICA SARAJEVO
Načelnik Mandić uručio opremu i sredstava za hiruršku salu
29.11.2023.
SEDAM SUGRAĐANA POGINULO U HAMDIJE KREŠEVLJAKOVIĆA
Obilježena godišnjica stradanja naših sugrađana
Više vijesti