ODBOJKAŠKI KLUB BOSNA

Načelniku Mandiću uručena zahvalnica

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnike Odbojkaškog kluba Bosna, u čijoj organizaciji je početkom septembra održan Međunarodni memorijalni turnir „Maja Đokić“ koji je podržala Općina Centar.

Tim povodom potpredsjednik Odbojkaškog kluba Bosna Amar Bajramavić uručio je načelniku Mandiću zahvalnicu za podršku Međunarodnom turniru „Maja Đokić“ kao i orginalni dres ovoga kluba. 

Načelnik Mandić je naglasio da Opština Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za razvoj sporta, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Također, ova lokalna zajednica pomaže amaterski sport, ali izdvaja i značajna sredstva za saveze kao i za klubove.

-Sretni smo što smo mogli finansijski pomoći organizaciju Međunarodnog memorijalnog turnira „Maja Đokić“, kao i snimanje dokumentarnog filma. Mislim da je obaveza svih nas podržati sportske klubove i stati uz boje naše države, jer samo zajedno možemo napraviti velike rezultate. Želim vam puno uspjeha u nastavku, a naša vrata su vam uvijek otvorena. Podrška za naše mlade odbojkašice i odbojkaše neće izostati ni u budućnosti, poručio je Mandić.

Memorijalni turnir nosi ime Maje Đokić, mlade odbojkašice sarajevske Bosne, djevojke koja je prije 28 godina u Sarajevu poginula dok se vraćala sa treninga. Maja je poginula u opkoljenom Sarajevu 9. aprila 1995. godine od gelera granate koja je pala ispred zgrade Predsjedništva BiH, nedaleko od Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva gdje danas stoji upisano i njeno ime.

Predsjednik Odbojkaškog kluba Bosna Almir Hodžić zahvalio se načelniku Mandiću na pomoći i podršci koju je Općina Centar pružila u prethodnom periodu ovom klubu.

-Osim podrške za organizaciju turnira pomogli ste i snimanje dokumentarnog filma „Majin prekinuti let“ koji je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Neizmjerno smo zahvalni, poručio je Hodžić.

Današnjem prijemu prisustvovale su i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Sara Arslanagić.

12.07.2024.
SARADNJA OPĆINE CENTAR I MINISTARSTVA
U toku radovi na obnovi prostorija za smještaj vrtića Šip
12.07.2024.
PODRŠKA ZA PODUZETNIKE
U srijedu Help Desk sesija na temu
12.07.2024.
OBJAVLJENI REZULTATI JAVNOG POZIVA
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
Više vijesti