NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO VRTIĆ "LANE"

Općina finansirala sanaciju kuhinje i toaleta

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević i dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Sarom Arslanagić posjetio je danas vrtić „Lane“ gdje su ih ugostili direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Ilda Bekrić i saradnici.

Povod posjete, između ostalog, bio je i obilazak obnovljene kuhinje i toaleta u prostorijama vrtića za čiju rekonstrukciju je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 20.000 KM.

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

Načelnik Mandić je naglasio da je namjera općinske administracije da pomogne u stvaranju što boljih uslova boravka naše djece u predškolskim i školskim ustanovama na području ove lokalne zajednice. 

-U obavljanju posla načelnika za mene su najdraži momenti kada imamo mogućnost da pomognemo obrazovnom sistemu. Stalno ponavljam da je investiranje u obrazovni proces najbolja investicija. Sa zadovoljstvom se odazovemo na svaki poziv odgojno-obrazovnih ustanova za pomoć i podršku. Opština Centar će i u budućem periodu biti uz vas, jer zajedno našim mladima moramo obezbijediti adekvatne uslove za odgoj i obrazovanje, poručio je Mandić.

Direktorica Bekrić izrazila je zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću što imaju sluha za najmlađe sugrađane i što već godinama izdvajaju finansijska sredstva kako bi se poboljšali uslovi rada, kao i boravka djece u ustanovama predškolskog odgoja.