PODRUČJE MJESNE ZAJEDNICE „PARK-VIŠNJIK“

Završena izgradnja novog ciciban igrališta u Ulici Bolnička

Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo završili su radove na izgradnji novog dječijeg igrališta u Ulici Bolnička na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“.

Radove su zajednički finansirali Općina Centar sa 68.916,95 KM i projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)“ sa 21.600 KM kojeg implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) a finansiraju Vlada Švicarske i Švedska.

Kako je predviđeno projektom, nakon demontaže oštećenog i dotrajalog mobilijara, pristupilo se pripremi površine za postavljanje novog tamponskog i betonskog sloja, te gumene zaštitne podloge za sigurnu igru mališana.

Nakon toga postavljen je dječiji mobilijar koji ispunjava stroge evropske standarde za bezbrižnu igru najmlađih, kao i parkovski mobilijar, klupe i korpe za otpatke. Postavljen je i sto za stoni tenis, a na kraju radova postavljena je i zaštitna ograda oko igrališta zbog povećanja sigurnosti djece. 

Kako bi svojim građanima, a posebno mladima, stvorila što ugodniji ambijent življenja, Općina Centar ulaže značajna finansijska sredstva u izgradnju, obnovu i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta.

Realizacija ovog projekta kandidirana je na forumu građana koji je održan u prostorijama Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ (Čekaluša 69), a u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ finansiraju Vlada Švicarske i Švedska a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti