JEDNA OD NAJVEĆIH ZELENIH POVRŠINA U KS

Otvoren Gradski park Jezero – Betanija

U prisustvu velikog broja građana uz bogat kulturno-zabavni program za sve generacije danas je otvoren Gradski park Jezero – Betanija.

Općina Centar Sarajevo i Javna ustanova „Centar kulture i mladih“ za sve posjetioce pripremili su mnoštvo zabavnih sadržaja.

Gradski park Jezero – Betanija zvanično je otvorio načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

-Do sada su parkovi u opštini Centar služili uglavnom za prolazak. Mi ih transformišemo u prostore za boravak ljudi. Trebamo mjesta gdje ćemo se moći družiti, biti zajedno, gdje će naša djeca moći imati kvalitetnu zabavu, da se odvoje od mobitela i društvenih mreža. Trebaju nam mjesta za odmor, za opuštanje, rekreaciju, meditaciju. Park Jezero na Betaniji je upravo tako dizajniran. Ne treba mjeriti projekte samo količinom betona i spratova, već i unaprijeđenjem kvaliteta života ljudi. Siguran sam da će mnogi građani u parku Jezero-Betanija kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme, a mi ćemo sa druge strane i u narednom periodu osmišljavati kako proširiti sadržaje na ovom prostoru, jer ovo je dragulj naše lokalne zajednice. Čuvajmo zajedno naše parkove, poručio je načelnik Mandić.

Za dobro raspoloženje mališana pobrinuli su se Kike Budalike, klovn, maskote uz likovne radionice Javne ustanove „Centar kulture i mladih" i hor Osnovne škole"Nafija Sarajlić".

Održan je animacijski fitness program za djecu i odrasle koji je vodila profesorica Lejla Šebić, a Loop Ensemble - figure & roller skating izvesli su plesnu tačku na rolama na novoizrađenoj namjenskoj stazi za rolanje. 

Party na rolama za sve generacije uz DJ Kazumi počeo je u 17 sati. 

Gradski park Jezero na Betaniji pokriva površinu nešto manju od 7 hektara i predstavlja jednu od najljepših zelenih oaza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Sam lokalitet parka nalazi se svega petnaestak minuta od centra grada, na padini ispod gradskog porodilišta. 

 

Sa realizacijom projekta uređenja parka stanovnici Sarajeva su dobili na korištenje uređen park u kojem se mogu opustiti u zelenilu, upražnjavati fizičke aktivnosti, a najmlađi uživati u igri na dječijim igralištima.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti