PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 363.768 KM

Napreduje sanacija dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju

Napreduju radovi na sanaciji dijela Ulice Armije RBiH u dužini od 900 metara, i to od spoja sa Ulicom Kromolj.

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 363.768 KM. Radove izvodi građevinska firma „Grakop“ koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač radova. Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Kako je navedeno u predmjeru i predračunu koje je dostavio izvođač radova nadležnoj općinskoj službi u okviru pripremnih radova uklonjeno je 617 metara oštećenih ivičnjaka duž saobraćajnice. Također, mašinski je uklonjen oštećeni asfalt i zemljana podloga umjesto koje je postavljena nova podloga od drobljenog kamenog materijala. Nakon toga slijedi ugradnja novog asfalta na površini od 4.950 metara kvadratnih. Planirana je ugradnja 896 metara novih betonskih ivičnjaka sa obje strane saobraćajnice, zatim ugradnja novog drenažnog sistema, te polaganje 869 metara novih odvodnih plastičnih cijevi koje će biti spojene na odvodnu gradsku mrežu. Planirana je i ugradnja pet novih uličnih slivnika sa potrebnim priključcima, te će biti urađeno nivelisanje 17 šibera za vodu, šahtova za odvod i slivničkih rešetki. U završnoj fazi projekta biće iscrtana horizontalna i postavljena vertikalna saobraćajna signalizacija. 

Da podsjetimo, nedavno su okončani i radovi na sanaciji dijela Ulice Kromolj i to do spoja sa Ulicom Armije RBiH. Finansijer projekta je također Općina Centar koja je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 276.163 KM. Također, u toku su i radovi na rekonstrukciji raskrsnice i dijelova ulica Patriotske lige, Kromolj i Slatina za šta je izdvojeno 348.112 KM.

Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture prema usvojenim planovima planirano je ukupno 7.372.000 maraka.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti