OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 298.075 KM

Završeni radovi na popločavanju pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita

Postavljanjem saobraćajnih stubića okončani su radovi na sanaciji pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita – dionica od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ (poznatom kao „trg ispred Bičakčića“) do trga Karla Paržika na Marijin dvoru (desna strana).

Kako je planirano projektom, izvršeno je popločavanje pješačkog pojasa od objekta „Sarajevo šume“ do Trga Karla Paržika na Marijin dvoru. Također izvršena je ugradnja ploča oko šahtova, te ugradnja saobraćajnih stubića, odnosno fizičkih zapreka protiv nepropisnog parkiranja motornih vozila. 

Namjera Općine Centar je obezbijediti pješačke zone koje će osim vizuelnog i estetskog poboljšanja, pružiti i sigurnosni aspekt stanovnicima centralne gradske općine. 

Za realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 298.075 KM. 

Da podsjetimo, Odsjek za javne nabavke Općine Centar pokrenuo je i proceduru javne nabavke za dostavljanje ponuda za izvođenje radova na tekućem održavanju/sanaciji Trga Karla Paržika ispred crkve sv. Josipa na Marijin dvoru, a planira se i uređenje pješačkog pojasa preko puta zgrade Predsjedništva BiH

Planirana realizacija navedenih projekata predstavlja nastavak uređenja pješačkih zona na području općine Centar.

21.02.2024.
ORGANIZACIONI ODBOR ODRŽAO SJEDNICU
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH
21.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - RELOAD2
U Općini Centar održan četvrti mentorski sastanak
Više vijesti