VETERINARSKA STANICA SARAJEVO

Načelnik Mandić uručio opremu i sredstava za hiruršku salu

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je v.d. direktorice JU KJP „Veterinarska stanica“ d.o.o. Sarajevo Nasihi Spahić uručio opremu i sredstava za hiruršku salu koje je nabavila Općina Centar za potrebe Službe za zaštitu životinja i namirnica životinjskog porijekla Civilne zaštite Općine Centar formirane pri Veterinarskoj stanici.

Oprema vrijednosti 36.527 KM će se koristiti u redovnim aktivnostima Veterinarske stanice za tretmane životinja na području općine Centar, ali i u slučajevima vanrednih okolnosti prirodnih i drugih nesreća.

Načelnik Mandić je prilikom primopredaje opreme izrazio zadovoljstvo što Općina Centar, iako to nije u njenoj nadležnosti, ima mogućnost da pomaže zdravstvene ustanove.

- Tokom proteklih godina Opština Centar je podržavala rad Veterinarske stanice, kako kroz nabavku opreme i sredstava za opremanje, kroz finansiranje nabavke vozila i opreme tako i kroz finansiranje programskih aktivnosti. Naša podrška vašem radu neće izostati ni u budućnosti, rekao je načelnik Mandić.

Iz Veterinarske ambulante „Slatina“ su se ovom prilikom zahvalili Općini Centar na opremi ali i na sveukupnoj dosadašnjoj podršci. 

- Od samog početka, Općina Centar zajedno sa Civilnom zaštitom Općine Centar, pruža nam podršku u nabavljanju neophodne opreme potrebne za rad i održavanje javnog zdravlja na području općine Centar. Mnogo nam znači i podrška u smislu donacija i opreme koju smo i ranije dobijali. Općina Centar na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem je prepoznala naše potrebe i ustupila nam na korištenje opremu i sredstva za hiruršku salu što će nam olakšati kompletan rad i obaveze prema građanima. Bitno je naglasiti da je naša Veterinarska stanica najopremljenija stanica u Kantonu Sarajevo, kazala je Spahić.

Današnjoj primopredaji opreme prisustvovao je i pomoćnik načelnika Službe za Civilnu zaštitu Faruk Efendić. 

15.05.2024.
DAN OSNOVNE ŠKOLE „HASAN KIKIĆ“ – 15. MAJ
Osnovci posjetili Općinu Centar i MZ „Crni vrh-Gorica“
15.05.2024.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I DIREKCIJE ZA PUTEVE KS
Započeli radovi na izgradnji mosta u Nahorevskoj ulici
Više vijesti