UKRASE NAPRAVILI MALIŠANI

Načelnik Mandić sa najmlađima iz Centra „Colibri“ okitio jelku ispred Općine Centar

Danas je u parku ispred Općine Centar, a u saradnji općinske Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport i Centra za podršku djeci i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, organizovano prednovogdišnje kićenje velike jelke.

Ukrase, koji su stavljeni na pravu jelu, izradila su djeca iz Centra „Colibri“, a pomoć kod kićenja im je pružio i načelnik Općine Centar Srđan Mandić. 
Kako bi mogli dohvatiti visoke dijelove predstavnici Službe za civilnu zaštitu Općine Centar su organizovali kamion sa korpom iz Službe za zaštitu i spašavanje  Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“.  
Po okončanju ovog veselog događaja načelnik Mandić je kazao da mu je drago što su na ovaj način obradovali mališane iz centra „Colibri“. 
- Iznenadila me je velika kreativnost i ljubav koju su ova djeca utkala u izradu ukrasa posljednja dva mjeseca. S obzirom na veliki entuzijazam ljudi koji vode ovaj Centar naša Opština ima namjeru da nastavi sufinansirati njihove programske aktivnosti. Ovo je prvi put da okitimo jelku ispred naše Opštine sa mališanima, kazao je Mandić. 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti