URUČENA JEDNOKRATNA NOVĆANA POMOĆ

Načelnik Mandić posjetio porodicu Aljukić sa Grdonja

Jučer je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa svojim saradnikom Adisom Adilovićem iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar posjetio Begu Aljukića koji sa suprugom stanuje u Ulici Branka Galeba na Grdonju.

Bego Aljukić je preživio moždani udar od kojeg i danas osjeća posljedice te ima teško oboljenje trombofiliju kao genetsku nasljednu bolest. Prilikom posjete načelnik Mandić uručio je Begi jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.000 KM za potrebe nabavke lijekova. 

 

–Sudbina je htjela da svog saborca Begu slučajno upoznam i čujem njegovu životnu priču na koju nisam mogao ostati ravnodušan. Nastojimo našim borcima pružiti snažniju podršku i pomoć kreirajući pravičniji sistem kroz stvaranje jednakih uslova i mogućnosti za sve. Ne smijemo zaboraviti naše borce, oni su najzaslužniji za našu slobodu. Ratnu zastavu Odreda Hrastovi II koju Bego čuva u svom domu ćemo zajedno nositi u februaru na Grdonj kada budemo obilježavali našu godišnjicu 105. motorizovane brigade, kazao je Mandić.

 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti