NOVOGODIŠNJI PROGRAM ZA PRIJATELJE ZAVODA U PAZARIĆU

Svečani program i podjela novogodišnjih paketića

Svake godine tradicionalno štićenici Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine „Pazarić“ sa svojim mentorima za drage goste pripreme prikladan kulturno-umjetnički program, kao znak zahvale za sveukupnu podršku tokom godine.

Među pozvanim gostima i ove godine je bio načelnik Općine Centar Srđan Mandić koji je došao na svečanost u Zavodu zajedno sa šeficom Odsjeka za socijalnu zaštitu Amrom Sabrihafizović-Hajdarević.

Za najmlađe štićenike Doma obezbijeđeni su i novogodišnji paketići čiju nabavku je, između ostalih, finansirala i Općina Centar. 

-Sretan sam što imam priliku danas biti ovdje. Mi kao društveno odgovorna zajednica moramo imati poseban senzibilitet za osobe koje borave u ustanovama ovog tipa. Stoga želimo nastaviti podržavati unapređenje rada i boravka u Zavodu koliko je to u našim mogućnostima, kazao je Mandić i uputio svim štićenicima i uposlenicima Zavoda čestitke povodom Nove godine.

Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta osim sredstava za nabavku paketića izdvojila 15.000 KM za poboljšanje uslova boravka u ustanovi.

U ime JU „Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić“ direktor Samir Suljagić zahvalio se načelniku Mandiću i Općini Centar na dosadašnjoj višegodišnjoj finansijskoj podršci. 

Zavod Pazarić je javna ustanova čija djelatnost je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, obrazovanje i osposobljavanje za život i rad prema preostalim sposobnostima i sklonostima i provođenje radne aktivnosti djece i mladih sa smetnjama u psihičkom razvoju umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i lica sa kombinovanim smetnjama. U Zavodu borave osobe sa invaliditetom, odnosno intelektualnim poteškoćama u razvoju. JU Zavod Pazarić vodi brigu o korisnicima sa područja cijele Bosne i Hercegovine i najstarija je ustanova iz ove oblasti u našoj državi.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti