GRANT ZA NAGRAĐIVANJE MLADIH USPJEŠNIH POJEDINACA

Povećane nagrade za dobitnike zlatne i srebrene značke

Općina Centar Sarajevo na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem donijela je novi pravilnik o nagrađivanju uspješnih mladih pojedinaca sa područja općine Centar, kojim je duplo uvećen iznos za dobitnike najvećih priznanja Univerziteta u Sarajevu „Zlatna značka“ i „Srebrena značka“.
Povećane nagrade za dobitnike zlatne i srebrene značke

Dobitnici priznanja će za tekuću akademsku iz budžeta Općine Centar dobiti nagrade za priznanje „Zlatna značka“ u iznosu od 1.000 KM, a za priznanje „Srebrena značka“ nagradu u iznosu od 700 KM. 

Početkom decembra usvojen je i novi Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata „Prof. dr. Husein Kulenović“.

Po novom pravilniku stipendije se dvostruko uvećavaju u odnosu na prethodne godine za srednjoškolce i studente sa Centra. Kako je predviđeno novim pravilnikom za deset mjeseci školovanja srednjoškolci će dobivati mjesečne stipendije u iznosu od 120, 150 i 200 KM, dok će studentima biti obezbijeđen iznos od 150, 200 i 250 KM u zavisnosti od prosjeka ocjena. U Nacrt budžeta Općine Centar za narednu godinu za stipendiranje učenika i studenata predviđen je iznos od 1.500.000 KM.

Cilj nagrađivanja mladih je poticanje izvrsnosti i posvećenosti obrazovanju, nauci, kulturi, sportu, isticanje i promocija pozitivnih primjera u lokalnoj zajednici, kao i motivacija mladih za učešće i postizanje što boljih rezultata. 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti