OPĆINA CENTAR I CENTAR SKENDERIJA

Besplatno klizanje za osnovce

Općina Centar Sarajevo obezbijedila je besplatno klizanje za sve osnovce sa područja ove lokalne zajednice u okviru manifestacije „Zimska čarolija“ na Skenderiji.

Učenici sa područja općine Centar u besplatnim terminima klizanja će moći uživati od srijede, 10. januara do 3. februara svaki dan od 9 do 11 sati. Radnim danima osnovci će klizati na velikom klizalištu u dvorani „Mirza Delibašić“, a danima vikenda na ledenoj plohi na platou Skenderije. Za učenike koji nemaju svoje klizaljke omogućeno je besplatno iznajmljivanje.

Veliko klizalište u dvorani „Mirza Delibašić“, koje se prostire na površini od 1.800 metara kvadratnih, otvoreno je prošle sedmice. 

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ranije je potpisao ugovor sa direktorom Kantonalnog javnog preduzeća Centar Skenderija Damirom Petrinićem na osnovu kojeg je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 17.500 KM za besplatne termine klizanja za školarce.

Manifestacija „Zimska čarolija“ koju realizira KJP Centar Skenderija je projekat koji podstiče sportsku aktivnost i doprinosi kako fizičkom tako i mentalnom zdravlju putem socijalne interakcije. Rekreativno klizanje, kao dio manifestacije, je sportska aktivnost koja doprinosi zdravlju svih uzrasta, a u doba razvoja potiče i motoričke vještine poput ravnoteže, koordinacije i mobilnosti. Klizanje je za djecu posebna zimska radost kojom razvijaju nove vještine, poboljšavaju motoriku i povećavaju samopouzdanje. 

Pozivamo sve osnovce da budu dio „Zimske čarolije“ i potpuno besplatno uživaju na ledu.