NOVE KORPE ZA OTPATKE

Okončana sanacija dijela Merhemića trga

Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo postavili su nove korpe za otpatke čime su zvanično okončani radovi na sanaciji dijela šetnice Merhemića trga – I faza.

Namjera Općine Centar je uređivati pješačke zone na način da ljude zadrži na tom prostoru, da im ponudi mjesto za odmor u ugodnom ambijentu. 

Radove na sanaciji dijela Merhemića trga izvodila je građevinska firma „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo, a projekat sanacije u potpunosti je finansirala Općina Centar u iznosu od 575.372 KM.

U prvoj fazi projekta uklonjene su betonske žardinjere, kante za otpatke, betonske klupe, zatim dotrajale ploče i ivičnjaci. U okviru zemljanih radova izvršeno je nasipanje novog tamponskog sloja i iskop zemlje za polaganje cijevi odvodne oborinske kanalizacije. Projektom je predviđeno postavljanje 2.600 metara kvadratnih novih betonskih ploča, kao i ugradnja novih betonskih parkovskih ivičnjaka.

Na kraju radova ugrađene su betonske klupe, korpe za otpatke i nosači za bicikla. 

Da podsjetimo, Općina Centar u prošloj godini finansirala je i rekonstrukciju fontane na Merhemića trgu koja je dala novu estetsku vrijednost ovom prostoru.

06.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
06.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Besplatan koncert Mravko Travko za najmlađe u Centru kulture i mladih
Više vijesti