PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“

Objavljen javni poziv organizacijama civilnog društva

Općina Centar je u četvrtak 14. marta 2024. godine objavila javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za realizaciju projekta mreža centara za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo.
Objavljen javni poziv organizacijama civilnog društva

Javni poziv objavljen je u dnevnim novinama Dnevni avaz i na web stranici https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi, a na koji se mogu prijaviti  organizacije civilnog društva (OCD)/nevladine organizacije (NVO) iz Bosne i Hercegovine, koje imaju najmanje 3 godine iskustva u realizaciji sličnih projekata.

 

Projektni prijedlozi trebaju biti u skladu sa  strateškim/razvojnim ciljevima Općine iz oblasti:

1.Promocija zdravlja i poboljšanje kvaliteta života osoba treće životne dobi;

2.Poboljšanje socijalne uključenosti osoba treće životne dobi u zajednicu i društvo.

 

Projekat će biti implementiran na području općine Centar, u objektima u kojima su smješteni Centri za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo i to na lokacijama mjesnih zajednica: Marijin Dvor, Pionirska Dolina,  Koševo II, Soukbunar.

 

Izabrani projekti provodit će se maksimalno do 24 mjeseca od dana potpisivanja ugovora, uz ispunjavanje uvjeta naznačenih u smjernicama za aplikante.

 

Popunjena aplikacija sa kompletnom dokumentacijom dostavlja se u jednom primjerku u štampanoj formi i u jednoj elektronskoj kopiji (USB) u zatvorenoj koverti, sa naznakom „Za javni poziv za realizaciju projekta Mreže centara za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo - Ne otvarati prije zvaničnog otvaranja“, preporučenom poštom ili na protokol Općine od ponedjeljka do petka, na adresi ulica Mis Irbina 1, 71 000 Sarajevo. 

Rok za predaju aplikacija je 11. april 2024. godine do 16,00 sati. Aplikacije dostavljene nakon navedenog roka bit će razmatrane jedino u slučaju da poštanski žig ukazuje na datum slanja prije zvaničnog isteka roka.

 

Pitanja u vezi sa javnim pozivom se mogu postaviti putem e-mail adrese: nvo@centar.ba