NA WEB STRANICI OPĆINE CENTAR

Objavljen Pravilnik o utvrđivanju uslova i postupku iznajmljivanja prostora i opreme Općine Centar Sarajevo

Na prijedlog načelnika Općine Centar Srđana Mandića, vijećnici Općine Centar su na 37. redovnoj sjednici, održanoj 6. marta 2024. godine, usvojili Pravilnik o utvrđivanju uslova i postupku iznajmljivanja prostora i opreme Općine Centar Sarajevo, koji je danas objavljen na web stranici Općine:https://www.centar.ba/.
Objavljen Pravilnik o utvrđivanju uslova i postupku iznajmljivanja prostora i opreme Općine Centar Sarajevo

Ovim dokumentom se utvrđuju uslovi, postupak i cijena iznajmljivanja prostora i opreme u objektima koji su vlasništvo Općine Centar Sarajevo, konkretno prostori  Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina, Vila Braun, te spomenik graditeljskog nasljeđa Panjina kula. Korištenje ova tri objekta sa opremom je moguće iznajmiti za potrebe organizacije kulturnih, humanitarnih, naučnih i sportskih manifestacija, te javnih događaja, kao i za stvaranje povoljnog ambijenta za razvoj poduzetništva i aktivizam mladih, vladinih i nevladinih organizacija i njihova promocija koja je od značaja za Općinu Centar Sarajevo, Grad Sarajevo, Federaciju BiH i Bosnu i Hercegovinu, ali i ostvarivanja namjenskih finansijskih sredstava potrebnih za upravljanje, održavanje, zaštitu i očuvanje ovih objekata.

 

Mogućnost iznajmljivanja prostora i opreme u ovim objektima  imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica putem javnog poziva ili neposredno po podnesenom zahtjevu. Zahtjevi za iznajmljivanje prostora i opreme u objektima za koje se procijeni da su suprotni namjeni, prirodi, domaćem i međunarodnom značaju objekata, kao i svim slučajevima koji mogu dovesti do fizičkog oštećenja enterijera i eksterijera objekata i opreme iii na bile koji drugi način ugroziti njihovu historijsku, građevinsku, estetsku i kulturnu cjelovitost i vrijednost, biće odbijeni. 

 

Tekst pravilnika i kataloge u kojima su detaljno predstavljeni Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina, Vila Braun, kao i spomenik graditeljskog nasljeđa Panjina kula, zainteresovani mogu preuzeti sa web stranice Općine Centar u rubrici „Posjeti Centar“ ili sa sljedećeg linka: https://www.centar.ba/opcina-centar/zakoni-i-propisi