OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA

Održano takmičenje osnovaca iz geografije

Osnovna škola „Alija Nametak“ bila je domaćin općinskog takmičenja učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji učenika prvo mjesto osvojila je Daren Hadžiahmetović iz OŠ „Silvije Strahimir Kranječvić“, na drugom mjestu je Emina Husić iz OŠ „Isak Samokovlija“, a na trećem mjestu Esma Brulić iz OŠ "Hasan Kikić". 

 

U ekipnoj konkurenciji učenika devetih razreda prvo mjesto je zauzela Osnovna škola „Isak Samokovlija“, drugo mjesto osvojila je OŠ „Silvije Strahimir Kranječvić“, a treće škola Katolički školski centar „Sveti Josip“.

 

Najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome, a po okončanju svih takmičenja iz znanja bit će uručene i prigodne novčane nagrade za prvoplasirane učenike.

 

U cilju poticanja što boljih rezultata u znanju iz pojedinih nastavnih predmeta (matematike, fizike, geografije, informatike, tehnike i kulturno-umjetničkog stvaralaštva) Općina je obezbijedila 30.000 KM za organiziranje takmičenja učenika osnovnih škola iz pomenutih oblasti.