U ZNAK SJEĆANJA NA UBIJENE SUGRAĐANE STAZOM SJEĆANJA 11541...

Nove lokacije za prikupljanje stare obuće u Centru

Odlukom načelnika Općine Centar Srđana Mandića općinske službe i uposlenici su se aktivno uključili u projekat "Stazom sjećanja 11 541...", kojeg realizuje Memorijalni centar Sarajevo u saradnji sa Gradom Sarajevo.
Nove lokacije za prikupljanje stare obuće u Centru

Tokom trajanja akcije prikupljanja stare obuće u znak sjećanja na ubijene sugrađane tokom opsade grada, najdužoj u modernoj historiji čovječanstva, uvedeni su novi punktovi za naše sugrađane koji mogu predati svoju obuću do 5. aprila ove godine.

 

Pored dosadašnjih punktova na području općine Centar u Ulici Skenderija broj 10 (u sklopu parkinga), te u Ulici Husrefa Redžića (u sklopu parking garaže), građani također mogu dati svoj doprinos ovoj akciji i predati staru obuću u prostorijama Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“ (Ulica Skenderija 5), te u samoj Općini Centar u Odsjeku za mjesnu samoupravu, kancelarije 208 i 209. 

 

Prikupljene cipele u ovoj akciji će biti dio stalne memorijalne postavke „Staze sjećanja“ koja će biti izgrađena u Memorijalnoj šumi koju će Memorijalni centar Sarajevo u narednom periodu graditi na lokaciji Hrasnički stan na Igmanu.

 

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti