USAID PROJEKAT „DIASPORA INVEST“

Mapiranje dijaspore sa područja općine Centar

Općina Centar je, zajedno sa trideset lokalnih zajednica iz Bosne i Hercegovine, dio partnerske mreže USAID projekta "Diaspora Invest" koji je pokrenut u oktobru 2022. godine.
Mapiranje dijaspore sa područja općine Centar

Jedan od ciljeva projekta je uključivanje lokalnih zajednica u saradnju sa dijasporom i podrška ulaganjima iz dijaspore kako bi se podstakao i ubrzao ekonomski i društveni razvoj Bosne i Hercegovine. Vrijednost projekta iznosi 15,7 miliona KM i biće realizovan u kontinuitetu pet godina. U okviru pomenutog projekta pokrenuta je aktivnost mapiranja dijaspore, koji ima za cilj uspostavljanje snažnih veza i komunikacijskih kanala sa dijasporom i jačanje njene saradnje sa lokalnim zajednicama.

Ova aktivnost će doprinijeti boljem razumijevanju potreba, interesa i potencijala dijaspore, te stvaranju održivih veza koje mogu doprinijeti razvoju zajednice. Identifikacijom članova dijaspore i uspostavom komunikacije omogućit će se aktivno sudjelovanje dijaspore u ekonomskom, socijalnom i kulturnom životu Općine Centar Sarajevo. Molimo sve građane i građanke koji su sa područja općine Centar Sarajevo, a koji žive u dijaspori, da se prijave i popune anketu koja se nalazi na slijedećem linku: https://forms.gle/HksfPJhgQ36pc5nM7.

Anketa je kreirana u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine. Nakon što se kreira baza kontakata, ista će se koristiti od strane Općine i to isključivo u svrhu uključivanja dijaspore u lokalno ekonomski razvoj. 

 

 

 

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti