MEMORIJALNA POSTAVKA „STAZOM SJEĆANJA 11541...“

Uposlenici Općine Centar priključili se akciji prikupljanja stare obuće

Danas su duž pješačkog prolaza Općine Centar prema Alipašinoj džamiji uposlenici Općine Centar postavili cipele kao svoj doprinos akciji prikupljanja stare obuće u znak sjećanja na ubijene sugrađane tokom posljednje agresije na nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i najduže opsade Sarajeva u modernom ratovanju.

Prikupljene cipele će biti dio memorijalne postavke "Stazom sjećanja 11 541..." koju realizuje Memorijalni centar Sarajevo u saradnji sa Gradom Sarajevo.

 

-Sva prikupljena obuća koju su donijeli uposlenici Općine Centar u spomen na ubijene sugrađane će biti dio instalacije upriličene 5. aprila ove godine kao memorijalna postavka eksponata na Dan opsade grada Sarajevo, objasnio je općinski načelnik Srđan Mandić. 

 

Sve prikupljene cipele u Kantonu Sarajevo će također biti dio stalne memorijalne postavke koja će biti izgrađena u Memorijalnoj šumi na lokaciji Hrasnički stan na Igmanu.

 

Napominjemo sugrađane da svoje stare cipele do 5. aprila na području općine Centar mogu predati na sljedeće punktove: U ulici Skenderija broj 10 (u sklopu parkinga), te u Ulici Husrefa Redžića (u sklopu parking garaže), u prostorijama Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“ (Ulica Skenderija 5), te u samoj Općini Centar u Odsjeku za mjesnu samoupravu, kancelarije 208 i 209. 

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti