PROLJETNA AKCIJA ČIŠĆENJA

Uređen park na Crnom vrhu

U organizaciji Savjeta Mjesne zajednice „Crni vrh-Gorica“, a uz materijalnu i ljudsku podršku Službe za civilnu zaštitu Općine Centar, jučer je organizovana proljetna akcija čišćenja i uređenja parka Crni vrh u Ulici Omera Stupca. Akcija je organizovana u povodu Dana ove mjesne zajednice koja se obilježava 7. aprila.

–Osim članova savjeta MZ u akciji su također učestvovali članovi mjesnih odbora štabova civilne zaštite Gorica, Šip, Koševsko brdo i Ciglane, te sugrađani uz asistenciju radnika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“. Ovom prilikom oko 40 učesnika akcije su očistili duž Ulice Omera Stupca gdje smo prikupili nekoliko velikih vreća neorganskog otpada kojeg su odvukli radnici „Parka“. U ovoj akciji također su učestvovali i učenici Osnovne škole „Hasan Kikić“ koji su uređivali okolinu i čistili spomen-obilježje u Ulici Dajanli Ibrahim-bega na Ciglanama gdje planiramo položiti cvijeće u povodu Dana MZ. 

 

Ovom prilikom se također zahvaljujemo općinskom načelniku koji je dao podršku ovoj akciji te je na njegov nalog su postavljena četiri nova rasvjetna tijela sa LED rasvjetnim tijelima ispred očišćenog parka čime sad imamo ugodniji ambijent za življenje, objasnio je predsjednik Savjeta MZ „Crni vrh-Gorica“ Midhat Kazaz. 

 

30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
29.04.2024.
RADOVI NA REKONSTRUKCIJI I PROŠIRENJU NAHOREVSKE ULICE
Načelnik Mandić obišao gradilište
29.04.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN 30 DANA
Ostvarivanje prava na održivi povratak u prijeratno mjesto življenja
Više vijesti