URBACT PROJEKAT „C4TALENT“

Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana

Održan je drugi sastanak ULG (Urban Local Group) tima, u sklopu projekta „C4TALENAT“. Sastanci se održavaju sa ciljem kreiranja lokalnog akcionog plana i intervencija koji će uticati na poduzetničko okruženje, te privlačenje i zadržavanje talenata.

Naime, deset partnerskih organizacija Centar Sarajevo (BiH),  Nyíregyháza (HU), Rzeszów (PL), Alitus (LT), Pula (HR), Alghero Foundation (IT), Development organisation of Pireaus (EL), Roeselare (BE), Vilanova i la Geltrú (ES ), Varberg (SE) udružile su snage kako bi pokrenule Urbact projekat, pod nazivom „C4TALENT“, dizajniran da stvori uzbudljivo poslovno okruženje pogodno za startup u svojim gradovima.

 

„C4TALENT“ mreža prepoznala je da dolazi do gubitka talenta i kreativnog potencijala u gradovima.  Kako bi se suprotstavio fenomenu „odliva mozgova“ projekat će koristiti višestruki pristup koji uključuje pružanje mogućnosti finansiranja, nuđenje fizičke infrastrukture kao što su prostori za rad i inkubatori, te pozicioniranje samog grada kao poligona za inovacije.

 

Projekat je sufinansiran od strane EU, kroz Interreg URBACT program i ukupna vrijednost projekta je  847.388,47 €.

30.04.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR 2.- 9. MAJA
Polaganje cvijeća na mezarju Kovači i spomen obilježja 2. maja
30.04.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Završen 27. festival komedije „Smijeh je lijek“
Više vijesti