U CENTRU KULTURE I MLADIH U JELIĆEVOJ

Otvoren Festival komedije „Smijeh je lijek“

Na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ predstavom „Lijevo Desno Glumac“, Zijaha Sokolovića, otvoren je 27. Festival komedije „Smijeh je lijek“.
Otvoren Festival komedije „Smijeh je lijek“

Tokom festivala koji će biti otvoren do subote 27. aprila 2024. godine predstave će osim domaćih teatara iz Sarajeva i Zenice, također odigrati teatri iz regije, Zagreba i Beograda koji ove godine na festivalu nastupaju sa tri predstave.  

 

Predstavu „Ko je ovdje lud“ su sinoć na sceni u Jelićevoj odigrali članovi ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, dok je večeras na repertoaru sa početkom u 20 sati predstava „Ritina škola“ u izvedbi Kazališta „Planet Art“ iz Zagreba. Djelo Willyja Russella jedna je od najizvođenijih savremenih komedija u svijetu.

Ansambl Teatra „Prizor“ iz Beograda će na ovogodišnjem festivalu nastupiti sa predstavom „Muškarac u sendviču“. Predstava će biti odigrana u četvrtak 25. aprila sa početkom u 20 sati na teatarskoj sceni JU „Centar kulture i mladih“.

Hit komedija „Luda kuća“ Teatra „Rajvosa“ iz Sarajeva, koja je pobrala mnogobrojne simpatije bosanskohercegovačke publike, biće izvedena u petak 26. aprila sa početkom u 20 sati.  

Ansambl Teatra „Ferzeng“ iz Beograda će izvesti posljednju predstavu na ovogodišnjem Festivalu „Smijeh je lijek“.  Radi se o djelu „Pomahnitali“ koja se bavi ljudima koji su ovisnici Facebooka, Instagrama i drugih društvenih mreža i koji su postali opsjednuti opsjednuti formom, statusnim simbolima, brendovima... Predstava  će biti odigrana u subotu 27. aprila 2024. godine sa početkom u 20 sati.  

Svi zainteresovani svoje ulaznice mogu nabaviti putem web portala: https://www.kupikartu.ba/. Pokrovitelj i ovogodišnjeg festivala komedije je Općina Centar uz dugogodišnje partnere. 

03.05.2024.
OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Položeno cvijeće na spomen-obilježja
03.05.2024.
U EVROPSKOJ KUĆI KULTURE I NACIONALNIH MANJINA
Otvorenje izložbe Ade Sivac
Više vijesti