POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA

Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći

Danas je u prostorijama Mjesne zajednice „Soukbunar“ (Ulica Soukbunar 203) upriličena podjela prehrambenih paketa za 31 socijalno ugroženu porodicu sa ovog područja.

Pakete, koji sadrže osnovne životne namirnice, podijelio je načelnik Općine Centar Srđan Mandić.– Pored mladih u koje ulažemo značajna sredstva u njihovo obrazovanje i bavljenje sportom kao ulaganje u njihov budući razvoj zdrave ličnosti, za Općinu Centar socijalne kategorije su nam također u vrhu prioriteta. Osim ovih prehrambenih paketa za ovu kategoriju stanovništva također iz općinskog budžeta izdvajamo sredstva za njihovo liječenje i lijekove, jednokratne novčane pomoći, te stalne socijalne pomoći kroz projekat „Hljeb i mlijeko“, kojim su obuhvaćeni najugroženiji penzioneri te osobe preko 65 godina starosti, a koji nisu ostvarile pravo na penziju. Također imamo projekat mobilne njege u kući koja je namijenjena ovoj populaciji koja treba pomoć kod obavljanja osnovnih životnih aktivnosti, objasnio je načelnik Mandić.

 

Ovom prilikom, tokom podjele paketa, sugrađani su iskoristili vrijeme kako bi načelnika Mandića upoznali sa pitanjima i problemima od značaja za ovu lokalnu zajednicu. 

 

U podjeli paketa pomogli su pomoćnica za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović-Vučković, općinska služba koja je organizovala nabavku i podjelu paketa socijalno ugroženim sugrađanima, vijećnik Općinskog vijeća Centar Nermin Kapo i predsjednik Savjeta Mjesne zajednice  „Soukbunar“ Alem Hodžić. 

 

07.05.2024.
U OKVIRU DANA OPĆINE CENTAR
Obilježavanje Dana Odreda „Soukbunar“
07.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Na scenu u Jelićevoj 1 dolazi predstava Državni lopov
07.05.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Kulturna dešavanja u mjesecu maju
Više vijesti