NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“

Za sve ljubitelje teatra na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo" (Jelića 1) večeras sa početkom u 20 sati, ponovo gostuje Zijah Sokolović sa predstavom „Međuigre 0-24“.
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“

Sa ovom monodramom Sokolović se sarajevskoj publici predstavlja kao izvođač, redatelj i dramaturg, koji na književno kritično satirični način komentariše političke događaje i društvena stanja. 

 

„Međuigre 0-24” su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, čime se želi pokazati besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Ulaznice je moguće nabaviti putem web portala: https://www.kupikartu.ba/

 

Za sutra, subota 18. maj od 12 do 15 sati, na istoj sceni u Jelića 1, biće održan završni koncert Muzičke radionice „Note“ za školsku 2023/24 godinu. Na koncertu učestvuju djeca iz 15 osnovnih škola Kantona Sarajevo, kao i djeca iz podružnice ove muzičke radionice iz Maglaja. Na repertoaru ovogodišnjeg koncerta biće predstavljen repertoar dječije, filmske, pop - rock, klasične i moderne muzike.

20.06.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“
20.06.2024.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato crveno upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
20.06.2024.
JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“
Jedinstvena radionica i predavanje o mangama
Više vijesti