OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA „MLADEN POZAJIĆ“

Općina podržala odlazak učenika na međunarodno muzičko takmičenje

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ispratio je danas učenike Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“ koji sa profesoricom solfeggia Mirelom Jusić Dreković odlaze na međunarodno muzičko takmičenje „Memorijal Ljiljana Đorđević Škarica“ koje se održava u Lazarevcu.

Naime, Osnovna muzička škola „Mladen Pozajić“ obratila se zahtjevom Općini Centar da im ustupi na korištenje kombi vozilo za potrebe odlaska na međunarodno takmičenje. 

Općina Centar u cilju podrške učenicima ove škole udovoljila je navedenom zahtjevu. 

Načelnik Mandić učenicima je poželio sretan put i uspjeh na takmičenju, te poručio da Općina Centar snažno podržava nadarene mlade ljude. 

Profesorica Jusić Dreković u ime učenika i svoje lično ime uputila je riječi zahvalnosti načelniku Mandiću i Općini Centar što su imali sluha da udovolje zahtjevu kako bi učenici imali priliku učestvovati na međunarodnom takmičenju.

Međunarodno takmičenje učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz solfeđa, teorije muzike, harmonije, muzičkih oblika i uporednog klavira održava se u periodu od 24. do 26. maja ove godine, a u cilju afirmacije i popularizacije ovih predmeta.

Takmičenje je predviđeno za učenike šestogodišnje i četvorogodišnje osnovne muzičke škole i učenike srednje muzičke škole, a odvija se u okviru navedenih disciplina.

 

20.06.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić posjetio Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu „Seljo“
20.06.2024.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato crveno upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
20.06.2024.
JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“
Jedinstvena radionica i predavanje o mangama
Više vijesti