JU „CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO“

Jedinstvena radionica i predavanje o mangama

U saradnji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ i Ambasade Japana u BiH, u prostorijama ovog centra, na adresi Jelića 1, u utorak 25. juna 2024. godine sa početkom u 13 sati biće održana radionica i predavanje o mangama
Jedinstvena radionica i predavanje o mangama

U japanskoj kulturi, manga se odnosi na sve vrste crtanih filmova, stripova i animacija, dok za zapadnu kulturu manga ima uže značenje i odnosi se samo na japanske stripove i grafičke romane. 

 

Svi zainteresovani će imati priliku da saznaju sve što ih interesuje o svijetu japanskih mangi, koje će im prenijeti voditelj radionice i umjetnički rukovodilac Škole stripa Majo Pavlović, koji će polaznicima dati dragocjene savjete i uputstva za crtanje u manga stilu koji se u formi stripa uvijek štampaju u crno bijeloj varijanti. 

 

Također će se tokom trajanja radionice video linkom iz Japana javiti umjetnica i predsjednica Manga asocijacije Japana Machiko Satonaka. Najavljeni događaj će biti interaktivnog tipa sa praktičnim primjerima crtanja manga stripa. 

 

Na samoj radionici će učestvovati i dvije talentovane polaznice Škole stripa, koja se održava u prostorijama Centra kulture i mladih, Lamija Podrug i Jelena Popović. 

 

Svi zainteresirani svoje prisustvo mogu potvrditi prijavom putem QR koda koji se nalazi na plakatu ili putem sljedećeg linka: https://forms.office.com/r/xAs4AcDHXM

 

Najavljena radionica predstavlja početak saradnje JU „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ i Ambasade Japana u Bosni i Hercegovini.

 

24.07.2024.
BESPLATNI TRENINZI NA OTVORENOM ZA SVE GENERACIJE
Projekat „Fitness ljeto na Betaniji“ okuplja sve više učesnika
24.07.2024.
JAVNA USTANOVA „CENTAR KULTURE I MLADIH“
Promocija knjige „Pisma Snova“ Harisa Dubice
23.07.2024.
UKUPNO IZDVOJENO 55.000 KM
Općina Centar nastavlja pomagati održivi povratak
Više vijesti