Vijesti

06.03.2024.
ZABRANA NEPROPISNOG PARKIRANJA
Postavljanje zaštitne rukohvatne ograde u Bolničkoj ulici
Krajem prošle sedmice započeli su radovi na postavljanju nove rukohvatne zaštitne ograde duž Bolničke ulice od broja 4 u dužini od 61 metra.
06.03.2024.
STEPENIŠTE U ULICI MARCELA ŠNAJDERA
Završni radovi na postavljanju novih ploča
Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama radovi na postavljanju novih betonskih ploča duž stepeništa u Ulici Marcela Šnajdera od broja 2 do 4 (Mjesna zajednica „Koševo II“) ulaze u završnu fazu.
06.03.2024.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 130 HILJADA KM
Na račune 41 porodilje sa Centra uplaćene jednokratne novčane pomoći
U okviru projekta pomoći porodiljama iz Centra nadležne općinske službe su okončale proceduru za mjesec januar uplatom finansijskih sredstava za 41 porodilju.
05.03.2024.
ZAKAZANA 37. SJEDNICA
Sutra redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
U srijedu 6. marta 2024. godine sa početkom u 15 sati zakazana je 37. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar.
04.03.2024.
Održano općinsko takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola
U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“ održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike. Takmičili su se učenici šestih, sedmih, osmih i devetih razreda iz osnovnih škola sa područja općine Centar u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
04.03.2024.
U PRIMJENI OD 1. MARTA
Novi broj za uplatu vrste prihoda Općini Centar
Služba za finansije Općine Centar Sarajevo obavještava korisnike da sa izmjenom Pravilnika o načinu uplate javnih prihoda, mijenjaju se brojevi vrsta prihoda koje je potrebno navesti prilikom uplate javnih prihoda.
04.03.2024.
OLIMPIJSKI STADION „ASIM FERHATOVIĆ HASE” - KOŠEVO
Besplatna škola atletike za osnovce
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, od srijede 6. marta počinje besplatna škola atletike.
01.03.2024.
UČESTVOVALI I PREDSTAVNICI OPĆINE CENTAR
Obilježen 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
U organizaciji Kantona i Grada Sarajeva predstavnici svih nivoa vlasti u BiH, boračkih udruženja i udruženja građana, na dostojanstven način su obilježili Dan nezavisnosti BiH.
01.03.2024.
Čestitka načelnika Mandića povodom Dana nezavisnosti
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio je građanima BiH čestitku u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH. -Dan kada su se građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti, na referendumu, odlučili za nezavisnu, samostalnu i cjelovitu BiH, državu ravnopravnih naroda i građana, jedan je od najznačajnijih u historiji naše domovine. Na ovaj dan je Bosna i Hercegovina, izraženom voljom većine svojih građana, postala nezavisna i suverena država, a odmah nakon toga i država članica organizacije Ujedinjenih naroda. Vjerujem da će nesebičan i odgovoran rad svih institucija našeg društva donijeti ostvarenje zajedničkog cilja – da svi građani u svakom dijelu naše zemlje žive životom dostojnim čovjeka. Svim građanima čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, stoji u čestitki načelnika Mandića.
29.02.2024.
U POVODU DANA NEZAVISNOSTI BIH
Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je 29. februara 2024. godine svečanu sjednicu kojoj su, osim vijećnika i rukovodstva Općine, prisustvovali predstavnici boračkih i udruženja civilnih žrtava rata, članovi porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi, demobilisani borci Armije i MUP-a RBiH, predstavnici drugih nivoa vlasti, preduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, nevladinih udruženja.
29.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - RELOAD2
U Općini Centar održan šesti mentorski sastanak
U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se organizuje u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, u utorak 27. februara 2024. godine u trajanju od 11.00 do 13.00 sati održan je šesti mentorski sastanak za zainteresovane predstavnike/ce organizacija civilnog društva (OCD).
29.02.2024.
U POVODU DANA NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE
Izložba likovnih radova učenika Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“
Na osnovu inicijative Savjeta i sekretara Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ danas je u prostorijama ove mjesne zajednice u Ulici Hasana Kikića 8, upriličena izložba likovnih radova učenika iz Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“.
29.02.2024.
PROJEKAT „LETENJE U CENTRU“
Polaznicima kursa za pilota dronova uručeni certifikati
Posljednja tri mjeseca prošle godine članovi Udruženja „Razvojno istraživački centar Sarajevo“ (RIC) su uz finansijsku podršku Općine Centar, realizovali projekat „Letenje u Centru - obuka za pilota dronova“.
28.02.2024.
PANJINA KULA OD BROJA 2 DO BROJA 19
Započeli radovi na sanaciji saobraćajnice
Danas su radnici građevinske firme „Demus“ započeli sa radovima na sanaciji dijela saobraćajnice u Ulici Panjina kula između brojeva 2 i 19.
28.02.2024.
IZDVAJANJA IZ SREDSTAVA CIVILNE ZAŠTITE
Pomoć Općini Foča u nabavci specijalizovanog vozila
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnikom za civilnu zaštitu Farukom Efendićem primio u posjetu načelnika Općine Foča Muju Sofradžiju.
28.02.2024.
Mališani iz vrtića „Lane“ posjetili Općinu Centar
Danas su mališani iz vrtića „Lane“ posjetili Općinu Centar povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
28.02.2024.
Poziv organizacijama civilnog društva sa područja općine Centar Sarajevo za učešće u izboru predstavnice u evaluacionoj komisiji u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta ReLOaD2
Općina Centar Sarajevo poziva organizacije civilnog društva koje djeluju na području ove općine, da učestvuju u glasanju za izbor člana evaluacione komisije ispred organizacija civilnog društva, a u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području Općine Centar Sarajevo.
27.02.2024.
ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA
Usvojen Budžet Općine Centar za 2024. godinu
Danas su vijećnici Općinskog vijeća Centar na održanoj 11. vanrednoj sjednici, nakon dugotrajne rasprave uz predložene brojne amandmane, usvojili Budžet Općine Centar za 2024. godinu.
27.02.2024.
REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU - RELOAD2
U Općini Centar održan peti mentorski sastanak
Izvještaj o održanom petom (V) mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga za mlade u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u Općini Centar Sarajevo.
26.02.2024.
SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Prijedlog budžeta Općine Centar za 2024. godinu
Za sutra je zakazana 11. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar na kome će, na prijedlog načelnik Srđana Mandića, prisutni vijećnici raspravljati o dvije tačke dnevnog reda.