IZVRŠENA REKONSTRUKCIJA VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE

Završeno asfaltiranje Ulice Borak

Radnici građevinske firme „Bucomerc“ su tokom jučerašnjeg dana završili sa polaganjem novog asfalta duž Ulice Borak (Mjesna zajednica Skenderija-Podtekija) što predstavlja završnu fazu realizacije ovog projekta.

Nakon okončanja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Borak, a za što je Općina Centar izdvojila 299.100 KM, ova lokalna zajednica je takođe preuzela obavezu da izvrši sanaciju same ulice nakon završetka radova od strane KJKP „Vodovod i kanalizacija“. 

U obuhvatu sanacije izvršeno je polaganje novog asfalta cijelom širinom ulice i u cijelom njenom obimu. Općina je za ovu namjenu obezbijedila 60.000 KM. 

Na inicijativu građana sa lokaliteta Borak, koji su u više navrata imali bujice vode niz Ulicu Borak, stepenište Borak, kao i u dvorištima svojih kuća, Općina Centar je urgirala hitnu sanaciju kanalizacione mreže u samoj ulici Borak.

Da podsjetimo, Općina Centar je finansirala i sanaciju stepeništa čemu je prethodila rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na ovom potezu. Općina Centar je za sanaciju stepeništa i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže duž stepeništa Borak izdvojila 336.285 KM.

29.09.2023.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Renoviranje kultne Otvorene scene Obala
29.09.2023.
POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA
Održana konferencija „Slavimo život“
29.09.2023.
VRIJEDNOST INVESTICIJE PREKO MILION MARAKA
Uskoro počinje realizacija dva velika projekta u MZ „Pionirska dolina“
Više vijesti