U TRAJANJU OD 60 DANA

Javni uvid u nacrt urbanističkih planova u Općini Centar

Skupština Kantona Sarajevo, na sjednici održanoj 26. februara 2024. godine, usvojila je Nacrt urbanističkih planova na području Kantona Sarajevo: Urbanistički plan urbanog područja Sarajevo (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Vogošća), kao i urbanističke planove za urbana područja Hadžića, Ilijaša i Trnova, sa zaključkom o stavljanju ovog dokumenta na javni uvid i javnu raspravu u trajanju od 60 dana.
Javni uvid u nacrt urbanističkih planova u Općini Centar

U navedenom periodu svi zainteresirani subjekti mogu obaviti uvid u planski dokument u prostorijama Općine Centar (kancelarija broj 231/II) u terminu od 13 do 15 sati, kao i u prostorijama 19 mjesnih zajednica Centra. Građani mogu dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi na Protokol Općine Centar - za Službu za prostorno uređenje i investicije (Mis Irbina 1), te putem mjesnih zajednica, kao i elektronskim putem na sljedeće mail adrese: alma.varatanovic-guso@centar.ba ili ednana.jasarevic@centar.ba.

 

 

Grafički i tekstualni prilozi usvojenog Nacrta urbanističkog plana urbanog područja Sarajevo dostupni su na uvid na web stranici Općine Centar u odjeljku „Urbanistički planovi“ na sljedećem linku: https://www.centar.ba/urbanisticki-planovi.  

 

 

 O terminu održavanja javne rasprave građani će biti blagovremeno obaviješteni.