U PETAK POČINJE TURNIR U ODBOJCI

Načelnik Mandić uručio nove odbojkaške dresove

Jučer je u Općini Centar upriličeno izvlačenje parova predstojećeg turnira u odbojci za učenike i učenice iz 12 osnovnih škola sa Centra, te podjela odbojkaških dresova za ekipe škola koje će učestvovati na turniru.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je direktorima škola i profesorima tjelesnog odgoja uručio i nove dresove za odbojkaške ekipe.  

-Posebno me raduje činjenica da će ovogodišnji odbojkaški turnir biti održan u obnovljenim prostorijama kultnog FIS-a. Zahvaljujući naporima direktora Mirze Muzurovića i uposlenih Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ znameniti Fiskulturni dom u Sarajevu dobija status kakav mu i pripada. Ogroman napor ulažemo da djeca imaju što bolje uslove za život i rad, kao i za sportske aktivnosti i rekreaciju i mislim da su rezultati vidljivi. U ovogodišnjem budžetu smo izdvojili 2.310.000 KM za podršku i unapređenje sporta i sportskih aktivnosti, a sve u cilju što kvalitetnijeg pružanja usluga svojim građanima, a prvenstveno djeci i mladima, kazao je Mandić. 

Ovogodišnji odbojkaški turnir za dječake i djevojčice iz osnovnih škola sa Centra počinje u petak 17. marta kada igraju djevojčice, dok će dječaci igrati u narednu srijedu 22. marta 2023. godine. 

Kako je naglasila pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević od ove godine svoje učešće na turniru je potvrdilo 12 osnovnih škola sa Centra. 

– Po prvi put svoje učešće će uzeti učenice iz Osnovne škole „Šip“, dok će ostalih 11 škola sa Centra poslati i mušku i žensku ekipu na takmičenje, objasnila je Dizdarević. 

U ime prisutnih na ovoj i dosadašnjoj podršci koju načelnik Mandić i Općina Centar pruža obrazovanju i omladinskom sportu mladih govorila je Fatima Prohić, direktorica Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“. 

– U svoje ime i ime svojih kolegica i kolega ja bih se zahvalila na donaciji dresova kojima smo se svi obradovali, a djeca najviše. Ovo je još jedna u nizu donacija Općina Centar koja pruža kontinuirano pruža podršku svim našim školama u zavisnosti od potreba koje iskazujemo i nadam se da će se to i dalje nastaviti, izjavila je Prohić. 

Načelniku Mandiću je u izvlačenju parova turnira pomogao Anes Kujović iz Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, kao i Adis Mušanović iz JU „Centar za sport i rekreaciju“. 

Izvlačenju parova za predstojeći odbojkaški turnir i uručenju novih dresova također je osim direktora i profesora tjelesnog odgoja iz škola sa Centra prisustvovao i Mirza Muzurović, direktor Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ koja je realizator ovog turnira pod pokroviteljstvom Općine Centar.